blog_DOLLARDUURDER

De effecten van de duurder wordende dollar

Wat zijn effecten van de duurder wordende dollar voor Europese bedrijven.

Wat betekent dit voor bijvoorbeeld Voerman Internationaal

Ongetwijfeld hebt u in de afgelopen periode gehoord of gelezen over de duurder wordende dollar voor Europese bedrijven. De oplopende dollar heeft ook zijn effect op de internationale verhuizingen.

Binnen onze verhuisindustrie doen wij internationale zaken. Met de inkoop van zeevrachten en andere services van onze buitenlandse partners zien wij dat de prijzen door de oplopende dollar nu aanzienlijk hoger liggen dan een aantal maanden geleden. Vooral in specifieke vaargebieden zoals Amerika, Azië en Afrika zien we grote schommelingen.

Helaas betekent dit dat alle kosten die met een verhuizing gemoeid zijn, en dus ook de offertes hoger worden.

Tevens zijn wij afgelopen week geïnformeerd over de situatie in de havens aan de West-Coast van de USA welke wij graag eveneens met u willen delen.

De afgelopen weken hebben de havenmedewerkers in menig haven aan de westkust getaakt. Ook werken lang niet alle trucking-maatschappijen volgens de regels.

Deze stakingen hebben enorme congestie tot gevolg – wat kan oplopen tot een aantal weken vertraging bij het handelen van een container. De communicatie vanuit de rederijen richting ons is zeer summier te noemen. Zowel Voerman International als onze lokale partners in de USA doet er alles aan om de meest recente updates te verkrijgen zodat wij onze klanten netjes kunnen informeren.

Helaas betekent dit dat alle kosten die met een verhuizing gemoeid zijn, en dus ook de offertes hoger worden

We staan hierbij echter met ons rug tegen de muur, kunnen de situatie niet beïnvloeden en zijn puur afhankelijk van de voeding die ons geleverd wordt via de rederijen.

Uiteraard doen wij er alles aan om er bovenop te zitten en voor onze klanten zo min mogelijk vertraging in het proces te krijgen maar zoals gezegd; we kunnen de lokale situatie niet sturen.

We beseffen dat deze situatie erg vervelend is voor alle partijen – maar meest voor de assignees. We doen er – tezamen met onze lokale partners – alles aan om zo spoedig mogelijk uw mensen van dienst te kunnen zijn.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>